Array
 

Středa, 30 Říjen 2013 14:58

Bulgurové rizoto se zel a temp

 

V Countrylife dávají jako bonus zdarma papírky se skvělými recepty. Kdo má kamennou prodejnu daleko, může se podívat i na jejich web, kde jsou recepty zveřejněné. Já už jsem si jich pár nasyslila a tohle rizoto je zatím nejlepší z nich. Zcela zásadní ingrediencí je tu kardamom, který dává jídlu nasládlou chuť. Kdo nemá příležitost koupit si tempeh a je ochoten obětovat svůj volný čas za cenu dobrého jídla, tak návod na výrobu vlastního tempehu je tu.

 

Číst dále: Bulgurové rizoto se zeleninou a tempehem

 

Pondělí, 28 Říjen 2013 11:30

paprikova pomazanka copy

 

V době, kdy jsem změnila svůj jídelníček na vegetariánský, jsem našla novou cestu k několika druhům zeleniny. A například můj nesmiřitelný vztah s paprikou se zcela obrátil. Mám ráda hlavně její upečenou verzi. Tohle je jedna z možností, jak ji použít. Množství pomazánky jsem si nezměřila, ale odhaduju, že z uvedených ingrediencí je jí asi 2 hrnky.

 

Číst dále: Pomazánka z pečené papriky a hrachu

   

Středa, 23 Říjen 2013 13:27

mexická dýně copy

 

Zdá se, že dýně je mezi foodblogery velmi populární a na podzim se tradičně přežene po food blozích vlna dýňových polévek. I já vyznávám kult dýně a tuhle sezónu u nás už nejedna padla na polévku s kokosovým mlékem, ale tu už asi zná opravdu každý, takže se protentokrát vydávám do vod mexické kuchyně. V originálním receptu je také půlka jalapeñ o papričky, na kterou jsem si netroufla, takže kdo má rád pálivé, šup tam s ní. Po snědení se mi nechtělo dělat nic jiného než blaženě odfukovat na svém sofa

 

Číst dále: Dýně s černými fazolemi a tortillou

   

Čtvrtek, 17 Říjen 2013 21:46

makovec 03 copy

 

Vypadá to, že červená řepa je u nás doma hitovkou letošního podzimu, spolu s dýní, která je už tradiční a někdy brzy se tu, doufám, objeví. V makovci je samozřejmě možné řepu vynechat a užívat si ho jen s hruškovým krémem, ale samotný makovec je pak o něco sušší. Nebo naopak můžeme zapomenout na krém. Dezert možná není úplně fotogenický, ale je rychle hotový a dobře se s ním za oknem kouká, jak venku padá listí a fouká vítr. Krém dejte navrch těsně pře podáváním.

 

Číst dále: Makovec s červenou řepou a hruškovým krémem

   

Čtvrtek, 03 Říjen 2013 14:55

nudlove placky copy

 

Po dvou receptech ze syrové kuchyně, které vám dodají spoustu energie, vitamínů a tak vůbec (určitě i v případě, že se jenom kouknete na fotky) přichází na řadu něco trochu jiného. Občasná návštěva mojí babičky pro mě znamená i přísun vajíček od jejích slepiček, a tak jsem hledala, kde je využít a pomohl mi blog 101 Cookbooks.

 

Číst dále: Nudlové placky

   

Čtvrtek, 26 Září 2013 00:00

pomazanka cervena repa 01copy

 

Červenou řepu jsem dlouho znala jen v její nakládané formě ze školních jídelen, kde jsem ji vytrvale odmítala jíst. Horší vzpomínky mám už snad jen na kvasnicovou pomazánku ze školky. Nakonec jsem jí po mnoha letech dala šanci, na svých veledůležitých pochůzkách jsem jednou ochutnala řepnou polévku a pak i placku. A potom jsem si ji koupila domů a zjistila, že řepa je i výborné barvivo a je třeba řezat ji něžně... A hlavně je z ní výborná pomazánka!

 

Číst dále: Raw pomazánka z červené řepy

   

Strana 8 z 14

 
 
 
 
 
Nejpopulrnj blogy recept