Raw kokosovo-karamelové dortíky

Pozor, otevřeno v novém okně. PDFTisk

Neděle, 08 Červen 2014 00:00

raw dort prvni

 

Když jsem uviděla tyto stránky plné raw dobrot, byla jsem okamžitě rozhodnutá z nich všechno vyzkoušet. První volba padla na mini dortíky s výraznou chutí kokosu, datlí a čokolády. Zajímavý je na nich nulový podíl ořechů, které nahrazují dýňová semínka. Už první vrstva se semínky mi chutnala tolik, že jsem z ní pořád ujídala. Původně je recept určený pro klasickou dortovou formu, podle mých odhadů by ale byl dort moc nízký, a tak jsem se rozhodla použít formu na muffiny.

 

Číst dále: Raw kokosovo-karamelové dortíky

 

Kešu sýr s brusinkami

Pozor, otevřeno v novém okně. PDFTisk

Čtvrtek, 08 Květen 2014 09:29

kesu syr 1

 

Vypadá luxusně, chutná luxusně a příprava je velejednoduchá, jen vyžaduje plánování. Lahůdkové droždí (prodává se ve zdravé výživě) není nutné.

 

kesu syr 3

 

Číst dále: Kešu sýr s brusinkami

   

Pohanková bábovka s čajem Earl Grey

Pozor, otevřeno v novém okně. PDFTisk

Úterý, 29 Duben 2014 08:28

pohankova babovka 1

 

Nejlepší snídaně je pro mě kombinace něčeho sladkého a černého čaje. Tak proč to nespojit v jedno?

 

pohankova babovka 3

 

Číst dále: Pohanková bábovka s čajem Earl Grey

   

Zeleninové sabdží

Pozor, otevřeno v novém okně. PDFTisk

Čtvrtek, 24 Duben 2014 18:58

sabdzi 1

 

Říkám si, že ještě pořád není od věci přidat recept na obídek, který pořádně prohřeje. Během zimy ho můj přítel neustále vylaďoval a vylaďoval, až nakonec můžu s klidným svědomím říct, že jsem si tento týden pochutnala na nejlepším sabdží, jaké jsem kdy měla. Základem jsou brambory a směs koření, další zelenina může být podle sezóny. Koření se nesmí odfláknout, jinak chuťový zážitek spadne o dvě příčky níž. Množství je orientační, neb recept je od mistra, který už si nic odměřovat a vážit nepotřebuje :) Pokud budete chtít počet porcí zvětšit, uvařte zvlášť jako přílohu rýži. Nejlépe s kokosovým mlékem.

 

Číst dále: Zeleninové sabdží

   

Quiche s kopřivovou nebo špenátovou náplní

Pozor, otevřeno v novém okně. PDFTisk

Neděle, 13 Duben 2014 15:42

koprivovy quiche final 1

 

Můj táta vždycky snil o dokonalém anglickém trávníku. Výsledkem bylo, že pokud k nám náhodou zabloudila nějaká pampeliška nebo sedmikráska, neváhal použít drastická opatření :) Momentálně se ale tohle kvítí vrací do kuchyní, nejtradičnější z nich je určitě kopřiva. Proto jsem byla ráda, že jsem ji na naší pidizahrádce objevila (potom, co jsem se o ní popálila) a zužitkovala jsem ji do slaného koláče. V rámci jarní detoxikace ji můžete vypít s nějakou další bylinkou jako čaj. Ale je zapotřebí sbírat jen mladé kopřivy, maximálně do poloviny května, pak už začínají obsahovat příliš mnoho dusičnanů a to už by nám neprospělo. A kdo se bojí jít do lesa na kopřivy, zajde si koupit špenát.

 

Číst dále: Quiche s kopřivovou nebo špenátovou náplní

   

Strana 3 z 8

 
 
 
 
 
Nejpopulrnj blogy recept