kroupovy salat fin

 

Samozřejmě se nějaké ty módní trendy nevyhnou ani food blogům. Řekla bych, že to je tak třeba u quinoy. Občas tomu quinoovému vábení taky podlehnu, ale pak jsem si vzpomněla na obyčejné kroupy. Které už jsem nejedla pěkně dlouho, možná o Vánocích (kuba!). A tak jsem si je nachystala i sem. Nakonec vznikl nejlepší salát podzimně-zimní sezóny (aspoň pro mě), kterým se budeme cpát až do jara. Taky proto, že jeho příprava je maximálně nenáročná a rychlá. A ta vůně opékaných kapustiček, drcených ořechů a nakrájeného jablka... Večerní vaření, libé vůně a teplo kuchyně je přesně to, co mám spojené s obdobím podzimu a zimy už od mala.

 

 Ingredience (asi 3 porce):

1/2 hrnku ječných krup (pro bezlepkovou variantu třeba quinou)

1 lžička majoránky

300g růžičkové kapusty

1 jablko

200 g uzeného tempehu

1/2 hrnku nadrcených vlašských ořechů

1 lžíce olivového oleje

1 lžíce (malinového) octa

2 lžíce kapar

1/3 hrnku dýňových semínek

 

Postup:

1. Uvaříme kroupy podle návodu spolu s majoránkou.

2. Kapustičky očistíme od zvadlých listů, přeřízneme napůl a řeznou stranou dolů opékáme na pánvi. Opékáme několik minut, na ploché

    straně by měly být ve výsledku sem tam hnědá místa.

3. Nakrájíme jablko na plátky a tempeh na drobnější kusy.

4. Pak vše smícháme v jedné míse spolu s ořechy, olejem, octem, kaparami a dýňovými semínky.

 

 

 

Share

Přidat komentář



Prosím, tato skládačka ukáže, zda nejsi robot. Nemusí být přesná.
Pokud tě tato malá hra už nebaví, tak se stačí ZAREGISTROVAT ZDE
 
 
 
 
 
Nejpopulrnj blogy recept