Květákový humus copy

 

Receptů na klasický hummus z cizrny je všude plno, takže přidávám netradiční hummus z květáku. Z blogu ohmyveggies.com, jehož autorka tvrdí, že tato varianta je dietní (narozdíl od tradiční verze), ale koho by to vlastně zajímalo... Dobré jsou obě. :)

 

 

Ingredience:

1 květák
1 stroužek česneku
5 lžic olivového oleje
2 lžíce tahini
2 lžičky šťávy z citronu
1 lžička kmínu
sůl a pepř
petrželka (nemusí být) nebo semínka

 

 

Postup:

1. Květák očistíme a rozdělíme ho na malé růžičky, ty potřeme olivovým olejem a pečeme je na pečicím papíře při teplotě 200º C asi 40 minut.

    Občas je promíchejte.
2. Vychladlé květákové růžičky smíchejte s prolisovaným česnekem, tahini, olivovým olejem, solí, pepřem a šťávou z citronu a vše rozmixujte

   dohladka.
3. Posypejte nakrájenou petrželkou či semínky.

 

 

Share

Přidat komentář



Prosím, tato skládačka ukáže, zda nejsi robot. Nemusí být přesná.
Pokud tě tato malá hra už nebaví, tak se stačí ZAREGISTROVAT ZDE
 
 
 
 
 
Nejpopulrnj blogy recept