Porkova polevka copy

 

Neobvyklou kombinaci fenyklu, pórku, jablka a ořechů z thefirstmess.com jsem hned chtěla vyzkoušet. Naučila jsem se, že základem kuchařského úspěchu je mít po ruce dobré koření, v minulém receptu to byl kardamom, teď kurkuma, kterou prý Indky používají i do pleťových masek, ale raději bych to nezkoušela, poněvadž neuvěřitelně barví. Nažluto.

 

 

Ingredience:

3 pórky

1 jablko

1 fenykl

1/2 hrnku vlašských ořechů + pár na ozdobení

4 hrnky zeleninového vývaru

2 lžičky sušeného tymiánu (případně 4 snítky čerstvého, ale ten jsem neměla)

2 lžičky kurkumy

olej

javorový sirup

Postup:

1. Pórky, jablko a fenykl očistíme a nakrájíme. Z pórku odstraníme tmavě zelené části, z jablka slupku a jádro, z fenyklu jádro.

    Pak vše nakrájíme na kolečka nebo na plátky.

2. Nejprve na oleji osmažíme pórek a tymián. Asi 4 minuty.

3. Přidáme jablko a fenykl a kurkumu. Promícháme a necháme opékat další 4 minuty. Pak ještě přihodíme ořechy.

4. Nakonec zalejeme zeleninovým vývarem a vaříme 12 - 15 minut.

5. Rozmixujeme, navrch přidáme pár zbylých ořechů a javorový sirup podle chuti.

 

 

Share

Přidat komentář



Prosím, tato skládačka ukáže, zda nejsi robot. Nemusí být přesná.
Pokud tě tato malá hra už nebaví, tak se stačí ZAREGISTROVAT ZDE
 
 
 
 
 
Nejpopulrnj blogy recept