Rajcatova final

 

Tohle je dlouhodobě moje nejoblíbenější polévka/krém. Chutnala zatím každému, komu jsem ji uvařila. Kdysi jsme jí s mamkou objevily v Albert magazínu.

 

 

Ingredience (4 porce):

1 lžíce oleje

2 rozdrcené stroužky česneku

5 sušených rajčat nakrájených na kostičky

2 x 400g plechovky rajčat

500 ml zeleninového vývaru

2 lžičky cukru

180 g zakysané smetany

sůl a pepř

bazalkové pesto

 

Postup:

Na rozpálený olej ve větším hrnci přidáme česnek a sušená rajčata a chvilku opékáme, pak přidáme rajčata z plechovky. Zalijeme vývarem, vsypeme cukr, osolíme, opepříme. Vaříme deset minut. Po uvaření přidáme asi půlku zakysané smetany a rozmixujeme. Servírujeme ozdobené zbytkem smetany a bazalkovým pestem.

 

Share
 
 
 
 
 
Nejpopulrnj blogy recept