polentove krekry copy

 

Momentálně se moje mozkové závity protáčejí nad učením, takže v kuchyni nepořádám žádné velké experimenty. Hlavně rychle! Tenhle recept (pokud pominu fází schnutí) moc času nezabírá. Je možné držet se jen prvního kroku uvedeného v postupu, výsledkem je skvělá alternativa k bramborové kaši. Samotné krekry se hodí k salátům.

 

 

Ingredience:

1 hrnek polenty

1,5 hrnku sójového mléka

2 lžičky oregána

2 lžičky tymiánu

špetka soli

 

Postup:

1. Do mléka přidáme polentu, koření a sůl a vaříme asi 3 minuty.

2. Pokusíme se nanést uvařenou polentu v rovnoměrné asi centimetrové vrstvě na prkénko. Já jsem pro jistotu ještě umačkala

    prsty :)

3. Počkáme několik hodin (mně stačilo pět) než polenta pořádně vyschne.

4. Nakrájíme polentu do tvarů podle libosti a osmažíme z obou stran na pánvi asi 3 min.

 

 

Share

Přidat komentář



Prosím, tato skládačka ukáže, zda nejsi robot. Nemusí být přesná.
Pokud tě tato malá hra už nebaví, tak se stačí ZAREGISTROVAT ZDE
 
 
 
 
 
Nejpopulrnj blogy recept