domaci musli

 

Někdo nesnídá, někdo to řeší cigaretou, někdo balíkem kupovaného müsli a ve většině případů se tak nadopuje spoustou cukrů a tuků aniž by o tom měl tušení. Někdo si objednává müsli z eshopu mixit.cz, ale možná, že doba za kterou se dostanete na výdejní místo, bude stejně dlouhá jako doba na přípravu domácího müsli. Základ receptu pochází z kuchařky Vegmňamky nejen pro vegan(k)y, ale několika pokusy dospěl do této nejchutnější verze.

 

 

 

Müsli:

2 hrnky ovesných vloček

1/2 hrnku strouhaného kokosu

1/2 hrnku kešu oříšků

1/2 hrnku nakrájených sušených švestek

1/3 hrnku tykvových semínek

3 lžíce rostlinného oleje

3 lžíce datlového sirupu

 

Postup:

Vše smícháme (kromě švestek) a pečeme na 180° C asi 25 minut. Každých pět minut promícháme, jinak se müsli připálí.
Po upečení přidáme švestky.

 

domaci musli 2

 

Ořechové mléko:

1 hrnek ořechů (já použila lískové, ale největší hit jsou mandle)

3 hrnky vody

1 lžíce medu

1 lžička skořice

 

Postup:

1. Ořechy namočíme asi na 2 hodiny.

2. Vše rozmixujeme.

3. V mléce zbyde trochu kašovité hmoty, takže přecedíme přes gázu nebo sítko a mléko je hotové.

 

Já jsem zbylou "kašičku" nijak neřešila a přidala jsem si jí k müsli, ale je možné udělat z ní třeba pomazánku, osobně jsem zatím nevyzkoušela. Kdo to nemá rád křupavé, může přimíchat mléko k müsli a péct dohromady. Na výše popsané množství müsli budou stačit dva hrnky rostlinného mléka.

 

Share

Přidat komentář



Prosím, tato skládačka ukáže, zda nejsi robot. Nemusí být přesná.
Pokud tě tato malá hra už nebaví, tak se stačí ZAREGISTROVAT ZDE
 
 
 
 
 
Nejpopulrnj blogy recept