Čtvrtek, 21 Srpen 2014 00:00

plnenelilky uvodni 1

 

Vyzkoušela jsem několik variant plněné zeleniny a tenhle recept dopadl nejlépe, o ten nemůžu nikoho ochudit. S drobnými úpravami podle blogu Ohmyveggies. Jen mě zaráží počet porcí uvedených v původním receptu. Čtyři? My jsme to dali ve dvou. Ale já nejsem ten otesánek...

 

plnenelilky 2

 

Číst dále: Plněné lilky

 

Středa, 16 Červenec 2014 14:41

kvetakove kari 1

 

Součástí receptu je kari pasta, kterou je docela obtížné sehnat i v Praze, mají ji v některých arabských a vietnamských obchodech. K jídlu je nejvhodnější přílohou rýže.

 

Číst dále: Květákové kari

   

Pondělí, 23 Červen 2014 19:22

rajcatovy chleba prvni

 

Pojmenovala jsem tento chlebíček "italský", protože jsou v něm suroviny, které si s Itálii hodně spojuji - rajčata, bazalka a olivy. Do chleba jsem si připravila domácí rajčatové pyré, což samozřejmě nutné není, ale kdo má dost čerstvých rajčat, ať neváhá.

 

Číst dále: Italský chlebíček

   

Čtvrtek, 24 Duben 2014 18:58

sabdzi 1

 

Říkám si, že ještě pořád není od věci přidat recept na obídek, který pořádně prohřeje. Během zimy ho můj přítel neustále vylaďoval a vylaďoval, až nakonec můžu s klidným svědomím říct, že jsem si tento týden pochutnala na nejlepším sabdží, jaké jsem kdy měla. Základem jsou brambory a směs koření, další zelenina může být podle sezóny. Koření se nesmí odfláknout, jinak chuťový zážitek spadne o dvě příčky níž. Množství je orientační, neb recept je od mistra, který už si nic odměřovat a vážit nepotřebuje :) Pokud budete chtít počet porcí zvětšit, uvařte zvlášť jako přílohu rýži. Nejlépe s kokosovým mlékem.

 

Číst dále: Zeleninové sabdží

   

Neděle, 13 Duben 2014 15:42

koprivovy quiche final 1

 

Můj táta vždycky snil o dokonalém anglickém trávníku. Výsledkem bylo, že pokud k nám náhodou zabloudila nějaká pampeliška nebo sedmikráska, neváhal použít drastická opatření :) Momentálně se ale tohle kvítí vrací do kuchyní, nejtradičnější z nich je určitě kopřiva. Proto jsem byla ráda, že jsem ji na naší pidizahrádce objevila (potom, co jsem se o ní popálila) a zužitkovala jsem ji do slaného koláče. V rámci jarní detoxikace ji můžete vypít s nějakou další bylinkou jako čaj. Ale je zapotřebí sbírat jen mladé kopřivy, maximálně do poloviny května, pak už začínají obsahovat příliš mnoho dusičnanů a to už by nám neprospělo. A kdo se bojí jít do lesa na kopřivy, zajde si koupit špenát.

 

Číst dále: Quiche s kopřivovou nebo špenátovou náplní

   

Strana 2 z 6

 
 
 
 
 
Nejpopulrnj blogy recept