Čtvrtek, 09 Květen 2013 00:00

polentovy kolac

 

Koláč chutná skvěle i za studena, takže se hodí i na jarní pikniky :) Místo kravského mléka jsem použila sójové, místo klasické smetany její ovesnou variantu, která je krásně hustá a je už běžně v prodejnách se zdravou výživou.

 

Číst dále: Polentový koláč s cuketou

 

Neděle, 28 Duben 2013 15:17

Pečené brambory se špenátem a lilkem2

 

Zde měl následovat vítězoslavný recept na nějaké raw food. Kvůli mému neúspěchu nabízím tradiční jistotu a náš dnešní oběd.

Číst dále: Pečené brambory s lilkem a špenátem

   

Úterý, 02 Duben 2013 16:06

 čočkové kuličky

 

Alternativa pro ty, kteří si už netroufají jíst slavné masové kuličky z Ikey nebo pro vegany, protože ti v Ikea restauraci nemůžou sníst snad nic. Původní recept na blogu ohmyveggies.com.

 

Číst dále: Čočkové karbanátky

   

Úterý, 26 Březen 2013 08:55

zapecené brambory s mrkví copy

 

Recept jsem kdysi náhodou objevila na internetu a stal se mým nejoblíbenějším veganským jídlem. Autorem je Marek Mráz, někdejší šéfkuchař pražské vegetariánské resturace Lehká hlava. Rostlinné mléko a rostlinnou smetanu je samozřejmě možné použít podle vlastních preferencí. Já jsem tentokrát použila špaldové mléko a ovesnou smetanu (obojí je možné koupit v každém obchodě se zdravou výživou).

 

Číst dále: Zapečená zelenina s bylinkovou směsí

   

Pátek, 22 Únor 2013 19:20

Kapusta final

 

Už jen její jméno ve mně dlouho budilo nedůvěru. Kapusta ve mně možná vyvolávala nepříjemné vzpomínky na rádoby zdravou kuchyni ve školní jídelně. Letos jsem opatrně jednu ochutnala a zjistila, že vůbec není špatná, a tak jsem jí dala šanci i ve vlastní kuchyni. Zaslouží si pozornost už jen proto, že je to jeden z mála plodů zimní sezóny. Já jsem použila recept kuchařky Rychlokurs vaření pro vegetariány. O receptech s touto zeleninou psali i na lidovkách.

 

Číst dále: Nákyp z růžičkové kapusty

   

Strana 6 z 6

 
 
 
 
 
Nejpopulrnj blogy recept