Sobota, 05 Duben 2014 14:28

fazolove sisky 1

 

Do šišek je potřeba přidat něco zeleného, když už je to jaro. Nemusí to být nutně petržel, která se nám na zahradě tak rozbujela, ale třeba špenát. Ingredience vycházejí z receptu od Country life. Škoda, že jídlo nevypadá tak lákavě, jak by si zasloužilo :)

 

Číst dále: Fazolové šišky

 

Sobota, 01 Březen 2014 14:48

smazena zelenina prvni

 

Jídlo o kterém by moje mamka řekla, že to je "čína". :) To znamená smažená zelenina s rýží. Ale tady je to snad přece jen trochu inovativní s tím burákovým máslem. Hlavně je to něco, co prostě chutná každému a celé je to hotové za 20 minut. Jako přílohu dělám rýži ochucenou strouhaným kokosem, rozinkami a trochou citronové šťávy nebo se speciálním kořením od Sonnentoru.

 

Číst dále: Smažená zelenina s burákovou omáčkou

   

Úterý, 18 Únor 2014 17:11

kapusta karbanatky 1 web

 

Co se týče této zimy, nemám na blogu moc receptů se sezónními plodinami. Vypadá to, že jsem si teprve teď všimla, co je za roční období, i když kapustu a zejména tu růžičkovou používám hodně často :). Tak rychle sem s kapustou kadeřavou, dokud je ještě čas. Na karbanátky jsem použila velké listy a zbyla kapustová hlavička, která se může hodit do jiných receptů. Můžeme ji nakrájet na tenčí plátky a opéct v troubě nebo nastrouhat a zasyrova přidat k salátu.

 

Číst dále: Kapustové karbanátky

   

Úterý, 04 Únor 2014 00:00

pastyruv kolac 1

 

Pastýřský koláč je v originální formě nacpaný jehněčím masem. V této čistě rostlinné verzi bílkovinnou složku nahrazují fazole a čočka, takže název trochu ztrácí smysl :) Recept je podle Tima Shieffa, který je podle popisu na youtube "all-round cool dude" a kámoš Jamieho Olivera. To už by všechny mělo přesvědčit, aby recept vyzkoušeli.

 

Číst dále: Pastýřský koláč

   

Pátek, 17 Leden 2014 13:45

marinovane zampiony copy

 

Ideální recept pro milovníky hub (pro mě)! Tentokrát jsme totiž zase RAW, žampiony bez tepelné úpravy mají "houbovatější" chuť než osmažené nebo pečené. Někdo je znalec a ví už dlouho, že tyto houby se dají jíst i zasyrova, prostě jen tak (děti), někdo je ještě větší gurmán(ka) a houby si nakládá do marinády a pak si k tomu upeče batáty a možná ještě navrch přidá kokosové čatní z předminulého receptu. U mě opět padl jeden mýtus, totiž že houby je potřeba tepelně upravovat. U žampionů to neplatí. Ověřeno mnou i mnoha odvážnými vitariány.

 

Číst dále: Marinované raw žampiony

   

Strana 3 z 6

 
 
 
 
 
Nejpopulrnj blogy recept