smazena ryze burakova omacka copy

 

Část úrody ze srpna/září, kterou jsem byla podarovaná se nespotřebovala a putovala do mrazáku. Fazolové lusky teď přišly vhod na jedno z mých nejoblíbenějších veganských jídel. Podle kuchařky Vegmňamky nejen pro vegan(k)y. Součástí jídla je arašídové máslo, jedna z pochoutek, kterou jsem donedávna znala jen z amerických filmů. A překvapuje mě, kolik lidí má na arašídy alergickou reakci, takže alergiky tentokrát nepotěším.

 

Ingredience (2 porce):

1 hrnek fazolových lusků

1/2 hrnku rýže

1 nastrouhaná mrkev

1 balení uzeného nebo bílého tofu

olej na smažení

 

Arašídová omáčka:

1/3 hrnku arašídového másla

malá plechovka kokosového mléka

1 lžíce cukru

1 lžíce sójové omáčky

asi 2 cm nastrouhaného zázvoru

šťáva z 1 limetky

 

Marináda na tofu:

2 lžíce tamari (druh výrazné sójové omáčky)

1 lžíce rostlinného oleje

2 stroužky prolisovanéhoo česneku

asi 1 cm nastrouhaného zázvoru

 

1. Nejdřív smícháme ingredience na marinádu a položíme do ní tofu nakrájené na kostičky. Podle mých zkušeností stačí 

    marinovat jen hodinu.

2. Uvaříme rýži a fazolové lusky. Lusky vaříme v osolené vodě jen minutu a pak hned prolijeme studenou vodou.

3. Připravíme si arašídovou omáčku.

4. Uvařenou rýži osmažíme asi na 5 minut a pak na tři minuty přidáme ještě nastrouhanou mrkev a tofu. Hbitě mícháme, aby se 

    nic nepřipálilo.

5. Ke směsi přidáme fazolky a zalijeme omáčkou.

Share

Přidat komentář



Prosím, tato skládačka ukáže, zda nejsi robot. Nemusí být přesná.
Pokud tě tato malá hra už nebaví, tak se stačí ZAREGISTROVAT ZDE
 
 
 
 
 
Nejpopulrnj blogy recept