rajcatovy kolac copy

 

Občas si dopřáváme těstoviny zapečené s čedarem, smetanou a česnekem. Chtěla jsem využít téhle osvědčené sýrovo-smetanové omáčky a použít jí do koláče s nějakou zeleninou. Volba padla na rajčata, když jsem nedávno prohlížela blog Jamieho Olivera, kde jsem narazila na velmi podobný koláč. Příště mám v plánu vyzkoušet cukety.

 

Těsto:

1 hrnek polohrubé mouky

sůl

1 lžíčka kari

 

Náplň:

3 rajčata

200 g čedaru

200 ml (rostlinné) smetany

1 stroužek česneku

(50 g eidamu)

oregano

 

Postup:

1. K mouce, soli a kari přidáme trochu vody. Tolik, aby výsledné těsto nelepilo. Těsto tence rozválíme a přeneseme na formu.

    Propícháme ho vidličkou a necháme péct asi 10 minut na 180° C.

2. Smícháme nastrouhaný čedar se smetanou a prolisovaným česnekem. Směs nalijeme na upečené těsto.

3. Navrch dáme rajčata nakrájená na plátky. Posypeme je oreganem.

4. Pečeme asi 20 - 30 minut na 180° C. Na závěr posypeme rajčata eidamem (není nutné) a ještě na chvilku opečeme.

 

Share

Přidat komentář



Prosím, tato skládačka ukáže, zda nejsi robot. Nemusí být přesná.
Pokud tě tato malá hra už nebaví, tak se stačí ZAREGISTROVAT ZDE
 
 
 
 
 
Nejpopulrnj blogy recept