pohankove rizoto copy

 

Pohanka se vzhledem ke svým prohřívacím účinkům hodí ke konzumaci hlavně v zimě, ale jelikož nám venku klesá teplota, rozhodla jsem se recept zveřejnit. Pozitivně působí na cévní systém, například zabraňuje křečovým žílám a snižuje cholesterol. I přes její léčivé účinky může někomu výrazná chuť pohanky vadit, v tom případě ji může vyměnit třeba za bulgur.

 

 

Ingredience (4 porce):

1 hrnek pohanky

250 g žampionů

1 střední cuketa

1 velká cibule

asi 6 sušených rajčat, nakrájených najemno

malá plechovka kokosového mléka

2 lžíce lahůdkového droždí

2 lžíce sezamových semínek

 

Postup:

1. Pohanku propereme pod teplou vodou a pak ji vaříme asi 3 minuty v 1,5 hrnku vody. Pak necháme 30 minut odležet, aby

    pohanka nasákla všechnu vodu.

2. Nakrájíme cuketu na plátky, posolíme a necháme asi 20 minut vypotit.

3. Žampiony a cibuli očistíme, nakrájíme a osmažíme asi 10 minut. Pak přidáme na pánev nakrájenou cuketu a kokosové mléko.

4. Přivedeme k varu a chvíli povaříme.

5. Smícháme s pohankou a sušenými rajčaty. Navrch nasypeme směs sezamových semínek a lahůdkového droždí.

Share

Přidat komentář



Prosím, tato skládačka ukáže, zda nejsi robot. Nemusí být přesná.
Pokud tě tato malá hra už nebaví, tak se stačí ZAREGISTROVAT ZDE
 
 
 
 
 
Nejpopulrnj blogy recept