cizrnovy burger copy1

 

Poprvé jsem ochutnala vegetariánský burger, když jsem před dvěma lety navštívila festival Svět knihy v Holešovicích. Dlouhé fronty, obsazené stoly a přesmažené občerstvení v areálu Výstaviště nás vyhnali do ulic, kde jsme natrefili na restauraci Bohemia Bagel. Neplánovaná zastávka ve mně zanechala slastnou vzpomínku poskládanou ze tří věcí, které jsou pro restauraci nejdůležitější, krásné prostředí, příjemná obsluha a výborné jídlo. Od té doby mi nedal zdejší falafelový burger spát a tak jsem se snažila najít recept na něco podobného. Základní návod jsem našla v obligátním Albert magazínu. Burger je možné povýšit ještě o třídu výš lilkovou pomazánkou

 

Ingredience (5 burgerů):

1 hrnek cizrny

5 housek

80 g strouhanky + navíc na obalení

šťáva z půlky citronu

1 lžička římského kmínu

1 lžička koriandru

1 lžíce olivového oleje

špetka soli a pepře

1 červená cibule

rajče

okurka

salát

bylinkové máslo (může nahradit lilková pomazánka)

 

Postup:

1. Uvaříme cizrnu a pak ji rozmixujeme s citronovou šťávou, kmínem, koriandrem, olejem, solí, pepřem, strouhankou a polovino

    najemnou nasekané cibule.

2. Promícháme a rozdělíme asi na 5 placiček. Obalíme ve strouhance a dáme na 10 minut do ledničky.

3. Pak osmažíme z obou stran asi 5 minut.

4. Rajče, okurku a druhou půlku cibule nakrájíme na kolečka, salát natrháme na menší kousky podle potřeby.

5. Housky rozřízneme napůl a vydlabeme trochu střídku, aby se nám dovnitř lépe vešla náplň. Na spodní půlku dáme bylinkové

    máslo nebo likovou pomazánku. Dále zeleninu.

6. Na zeleninu dáme burger a ten ozdobíme dalšími plátky zeleniny. Pak přiklopíme vrchní částí housky.

 

Share

Komentáře   

 
+1 #1 Kaya 2013-08-18 05:30
Nad cizrnovým burgerem už přemýšlím nějakou dobu, falafel totiž miluju!
Citovat
 

Přidat komentář



Prosím, tato skládačka ukáže, zda nejsi robot. Nemusí být přesná.
Pokud tě tato malá hra už nebaví, tak se stačí ZAREGISTROVAT ZDE
 
 
 
 
 
Nejpopulrnj blogy recept