zeleninove lasagne

 

Asi je trochu nepatřičné uveřejnit dnes recept na jídlo, které se musí dvě hodiny péct, ale tak vynikající veganské lasagne tady nesmí chybět. Recept jsem kompletně obšlehla ze stránek ecosalon.com a mám pocit, že už mu k dokonalosti nechybí ani nepřebývá vůbec nic.

 

 

Ingredience (2 porce):

1 střední lilek

1 střední cuketa

1 velká batáta

1 lžička dijonské hořčice

2 lžičky lahůdkového droždí

sůl, pepř

oregáno

2 lžičky olivového oleje

1 plechovka krájených rajčat

 

zeleninove lasagne 2

 

Postup:

1. Očistíme a nakrájíme na kostičky batátu a pečeme asi 40 minut na 200° C.

2. Nakrájíme cuketu a lilek podélně na plátky o tloušťce asi 1 cm, posolíme a necháme je vypotit asi dvacet minut.

3. Pak cuketové a lilkové plátky potřeme směsí pepře, oregána a olivového oleje a pečeme na 200° C asi dvacet minut.

4. Zatím si z batáty připravíme veganský "sýr". Rozmixujeme ji a dochutíme hořčicí, droždím, olejem, solí a pepřem.

5. Do pekáče položíme nejprve první vrstvu - střídavě cuketu a lilek. Pak potřeme batátovým sýrem. Na závěr bychom měli mít tři

    cuketovo-lilkové vrstvy a mezi nimi dvě vrstvy batátového sýra.

6. Na poslední vrchní vrstvu přidáme rajčata.

7. Necháme zapékat opět při stejné teplotě asi 30 minut.

Share

Přidat komentář



Prosím, tato skládačka ukáže, zda nejsi robot. Nemusí být přesná.
Pokud tě tato malá hra už nebaví, tak se stačí ZAREGISTROVAT ZDE
 
 
 
 
 
Nejpopulrnj blogy recept