polentovy kolac

 

Koláč chutná skvěle i za studena, takže se hodí i na jarní pikniky :) Místo kravského mléka jsem použila sójové, místo klasické smetany její ovesnou variantu, která je krásně hustá a je už běžně v prodejnách se zdravou výživou.

 

 

Ingredience:

2 střední cukety
2 vajíčka
250 ml smetany
100 g tvrdého sýra
hrst kešu oříšků
velká červená cibule
sůl

půl hrnku polenty
hrnek mléka
lžička tymiánu

 

Postup:

1. Mléko přivedeme k varu a přisypeme polentu a tymián. Vaříme asi 3 minuty.
2. Polentovou kaší pak vytřeme vymazanou a vysypanou formu na koláč.
3. Cibuli nakrájíme na kostičky a kolečka, nastrouháme sýr. 1,5 cukety nastrouháme na hrubém struhadle, zbytek cukety

    nakrájíme na plátky. Obě cukety posolíme a necháme asi 20 minut vypotit.
4. Vajíčka prošleháme se smetanou.
5. Z nastrouhaných cuket pečlivě vytlačíme vodu, ostatní cukety otřeme. Nastrouhané cukety smícháme s vajíčky, smetanou

    polovinou sýra, kešu oříšky a většinou cibule.
6. Směs nalejeme na polentový korpus. Vršek pokryjeme plátky cukety a nekolika kolečky cibule.
7. Pečeme na 180° C asi 40 minut. Na závěr přidáme na vrch zbytek sýra a necháme ho krátce rozpustit v troubě.

Share

Komentáře   

 
0 #2 Eliška Bruknerová (Deník gurmánky) 2013-05-19 21:43
Kejm: Děkuju, s designem mi hodně pomáhal přítel, ale pořád ještě nejsem úplně spokojená :-)
Citovat
 
 
0 #1 Kejm 2013-05-15 03:34
vypadá suprově! a máte krásný design :) je to tu moc útulné
Citovat
 

Přidat komentář



Prosím, tato skládačka ukáže, zda nejsi robot. Nemusí být přesná.
Pokud tě tato malá hra už nebaví, tak se stačí ZAREGISTROVAT ZDE
 
 
 
 
 
Nejpopulrnj blogy recept