Kapusta final

 

Už jen její jméno ve mně dlouho budilo nedůvěru. Kapusta ve mně možná vyvolávala nepříjemné vzpomínky na rádoby zdravou kuchyni ve školní jídelně. Letos jsem opatrně jednu ochutnala a zjistila, že vůbec není špatná, a tak jsem jí dala šanci i ve vlastní kuchyni. Zaslouží si pozornost už jen proto, že je to jeden z mála plodů zimní sezóny. Já jsem použila recept kuchařky Rychlokurs vaření pro vegetariány. O receptech s touto zeleninou psali i na lidovkách.

 

 

Ingredience (2 porce):

500 g růžičkové kapusty

1 malá červená cibule

250 g ricotty

3 vejce

3 lžíce nastrouhaného parmezánu

2 lžíce kešu oříšků

lžíce citronové šťávy

tymián

špetka chilli

sůl

lžíce másla

 

Postup:

1. Růžičkovou kapustu omyjeme a odstraníme z ní zvadlé části. Pokrájíme na půlky či čtvrtky a vaříme asi 5 minut v osolené vodě. Vaření by mělo utlumit hořkou chuť kapusty. Pak propláchneme studenou vodou a necháme okapat.


2. Předehřejeme troubu na 180º C. Vymačkáme si šťávu z citronu, oloupeme a nasekáme cibuli.


3. Kapustu smícháme s citronovou šťávou, tymiánem a cibulí a vložíme do zapékací formy. Pak zalijeme směsí, kterou si připravíme z ricotty, vajíček, sýra a špetky chilli a soli. Navrch posypeme oříšky a kousky másla.


4. Pečeme asi 35 min.

 

Share

Přidat komentář



Prosím, tato skládačka ukáže, zda nejsi robot. Nemusí být přesná.
Pokud tě tato malá hra už nebaví, tak se stačí ZAREGISTROVAT ZDE
 
 
 
 
 
Nejpopulrnj blogy recept