testoviny stroganoff final

 

Na seznamu mých oblíbených jídel se podezřele často objevují věci, které obsahují víno. Například nesmrtelné rizoto nebo toto úžasné fazolové chilli s čokoládou (a červeným vínem). Díky známé autorce veganských kuchařek Ise Chandře Moskovitz se mezi mé alkoholové oblíbence usadila i tato houbová omáčka.

 

 

300 g těstovin

¾ hrnku kešu oříšků (namočené alespoň na dvě hodiny)

1 ½ hrnku zeleninového vývaru

300 g pevného tofu

1 lžička olivového oleje

 

Na omáčku:

1 lžička olivového oleje

1 střední nasekaná cibule

4 drcené stroužky česneku

300 g žampionů

1 lžička tymiánu

½ hrnku suchého bílého vína

2 lžičky rajčatového protlaku

sůl, pepř

trocha čerstvě nasekané petržele


  1. Očistíme žampiony a nakrájíme je na tenké plátky. Tofu osušíme a nakrájíme na kostičky.

  2. Začneme vařit těstoviny. Tofu osmažíme do zlatova na olivovém oleji a potom odložíme stranou.

  3. Kešu dohladka rozmixujeme spolu se zeleninovým vývarem a také prozatím odložíme stranou.

  4. Na pánvi nechámě smažit cibulku. Asi tak po pěti minutách přidám česnek, kterému bude stačit tak 30 vteřin.

  5. Poté přidejte houby a tymián a po dalších pěti minutách, kdy houby pěkně zhnědnou přimícháme víno, rajčatový protlak, sůl a pepř.

  6. Zvýšíme teplotu a necháme odpařit asi polovinu vína. Pak přilijte kešu omáčku a promíchejte se zbytkem. Po pěti minutách by se mělo vše krásně propojit a omáčka zhoustne.

  7. Pak jen zbývá nalít ji na těstoviny a na vrch přidat opečené tofu a čerstvou petržel.

Uložit

Share

Přidat komentář



Prosím, tato skládačka ukáže, zda nejsi robot. Nemusí být přesná.
Pokud tě tato malá hra už nebaví, tak se stačí ZAREGISTROVAT ZDE
 
 
 
 
 
Nejpopulrnj blogy recept