kari II 2

 

Už jsem tu měla květákové kari, a proto jsem zvažovala, jestli sem mám dávat hodně podobný recept. Chuť mě přesvědčila, chutná mi víc než ta starší varianta, je jemnější a krásně prohřeje. Příprava je jednoduchá, jde jen o to, všechno si správně načasovat.

 

 

Ingredience (4 porce):

1 vrchovatá lžíce kokosového oleje

1 cibule

2 cm čerstvě nastrouhaného zázvoru

2 stroužky česneku

1 lžička kari

1 lžička papriky

400 ml kokosového mléka

1 hrnek zeleninového vývaru

1 střední batáta

2 velké mrkve

1/2 hrnku červené čočky

150 g fazolových lusků

 

Postup:

1. Na rozehřátém kokosovém oleji osmažte nadrobno nakrájenou cibulku. Po několika minutách zaprašte kari a paprikou, na dvě minuty přidejte prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor

2. Zalijte horkým vývarem a kokosovým mlékem a přidejte nakrájenou mrkev a batátu.

3. Asi po 10 minutách přisypte čočku. Po třech minutách fazolové lusky a těm bude stačit vaření maximálně po dobu 2 minut.

4. Vhodnou přílohou je rýže.

 

 

 

Uložit

Share

Přidat komentář



Prosím, tato skládačka ukáže, zda nejsi robot. Nemusí být přesná.
Pokud tě tato malá hra už nebaví, tak se stačí ZAREGISTROVAT ZDE
 
 
 
 
 
Nejpopulrnj blogy recept