bulgur tempeh klicky 3

 

Takhle nějak vypadá naše běžná večeře ;) Základem je jídlo nakonec vždycky dobře ochutit. Na ochucení víceméně používám pořád ty samé základní suroviny, které nikdy nezklamou. A žádné jiné klíčky nechutnají tak dobře, jako ty z obyčejné čočky s jemně pikantní chutí.

 

 

Ingredience (2 porce):

1/2 hrnku bulguru

1 lžička garam masaly

 

2 střední mrkve

200 uzeného tempehu

1 cm nastrouhaného zázvoru

hrst sušených meruněk

hrst klíčků z čočky

oblíbený salát

 

zálivka:

1 lžíce sezamových semínek

1 lžíce umeocta

1 lžíce medu

1 lžíce citrónové šťávy

 

Postup:

1. Mrkve oloupeme škrabkou na delší proužky a osmažíme na pár minut na pánvi společně se zázvorem a tempehem.

2. Osmaženou směs promícháme s meruňkami, klíčky a salátem a zalijeme zálivkou.

3. Podáváme s bulgurem, který uvaříme s garam masalou ve vodě v poměru 1:2 (bulgur:voda) asi na dvě minuty a pak necháme odstát.

 

 

 

Uložit

Share

Přidat komentář



Prosím, tato skládačka ukáže, zda nejsi robot. Nemusí být přesná.
Pokud tě tato malá hra už nebaví, tak se stačí ZAREGISTROVAT ZDE
 
 
 
 
 
Nejpopulrnj blogy recept