cizrnove kung pao 1

 

Tak už mi tento týden zase začalo zkouškové období. Moje předposlední, takže jsou pryč doby, kdy jsem se odbývala špagetami s kečupem a eidamem nebo bagetami, protože se mi nechtělo ztrácet čas v kuchyni. I když momentálně je pro mě rychlost stále důležité kritérium pro přípravu jídla, hodlám si jídla gurmánsky užívat. Na pinterestu jsem měla uložený tento recept a připadá mi do zkouškového ideální, ale pro unavené pracující je samozřejmě vhodný taky :)

 

 

2 porce:

marináda:

3 lžičky sójové omáčky tamari

2 lžičky rýžového octa

šťáva z jedné limetky

2 lžičky agávového sirupu

1 lžička kokosového oleje

1 lžička kukuřičného škrobu

 

ostatní:

1 plechovka cizrny

2 hrsti loupaných nesolených arašídů

1 lžíce kokosového oleje

1 lžička pálivé papriky

1 lžička sušeného zázvoru (kousek čerstvého je samozřejmě lepší)

2 velké nasekané stroužky česneku

jarní cibulka na ozdobu

 

Postup:

1. Smíchejte ingredience na marinádu. Cizrnu propláchněte a promíchejte s marinádou. Nechte marinovat asi 30 minut až hodinu.

2. Na pánvi rozpusťte kokosový olej, přidejte papriku, zázvor, česnek, arašídy a cirnu i s marinádou. Opékejte asi 8 minut. Na závěr ozdobte

   nasekanou jarní cibulkou.

3. Podávejte s rýží.

 

Uložit

Share

Přidat komentář



Prosím, tato skládačka ukáže, zda nejsi robot. Nemusí být přesná.
Pokud tě tato malá hra už nebaví, tak se stačí ZAREGISTROVAT ZDE
 
 
 
 
 
Nejpopulrnj blogy recept