makarony 1

 

Jsem ráda, že jsem objevila stoprocentně rostlinnou náhradu za moje oblíbené makarony s čedarem a parmezánem. Zdá se, že se na seznam mých kuchyňských stálic dostala nová položka.

 

 

Ingredience (4 porce):

400g makaronů

1 květák

1/2 hrnku kešu ořechů

1/3 hrnku lahůdkového droždí (druh ochucovadla, například tady)

1/3 hrnku rostlinného oleje

1/3 hrnku rostlinného mléka nebo vody

2 - 3 stroužky česneku

1 1/2 lžíce sušené majoránky

sůl

 

Postup:

1. Kešu si předem namočíme asi na dvě hodiny.

2. Těstoviny uvaříme podle návodu.

3. Květák vaříme v páře 10 minut. Uvařený květák pak smícháme s kešu ořechy, lahůdkovým droždím, olejem, mlékem, utřenými stroužky    

    česneku, špetkou soli a majoránkou. Vše rozmixujeme do hladké omáčky.
4. Omáčku dobře promícháme s těstovinami, naložíme do zapékací mísy a pečeme na 200° C 15 - 20 minut (dokud povrch nezezlátne).

 

Share

Komentáře   

 
0 #1 Míša 2014-10-01 20:37
Kešu a květák? Tohle by mě vůbec nenapadlo, musím vyzkoušet, může to být zajímavé :-) http://cookingwithsusa.blogspot.cz
Citovat
 

Přidat komentář



Prosím, tato skládačka ukáže, zda nejsi robot. Nemusí být přesná.
Pokud tě tato malá hra už nebaví, tak se stačí ZAREGISTROVAT ZDE
 
 
 
 
 
Nejpopulrnj blogy recept