plnenelilky uvodni 1

 

Vyzkoušela jsem několik variant plněné zeleniny a tenhle recept dopadl nejlépe, o ten nemůžu nikoho ochudit. S drobnými úpravami podle blogu Ohmyveggies. Jen mě zaráží počet porcí uvedených v původním receptu. Čtyři? My jsme to dali ve dvou. Ale já nejsem ten otesánek...

 

plnenelilky 2

 

 

Ingredience:

2 střední lilky

1 střední cibule

1 velký stroužek česneku

1/2 hrnku nadrcených vlašských ořechů

2 lžičky sójové omáčky tamari

 

Salát:

okolo 10 cherry rajčat

10 snítek čerstvé bazalky

2 jarní cibulky

50 g kuskusu

 

Dresink:

3 lžičky medu

2 lžičky misa (pasta ze sójových bobů)

1 lžička rýžového octa

1 lžička dijonské hořčice

 

Postup:

1. Oba lilky podélně rozkrojíme a vydlabeme vnitřek, kromě okraje - tam necháme asi 1 cm. Okraje lilků zatím odložíme na pekáč. Vydlabané

   vnitřky lilků pokrájíme na menší kousky a spolu s nadrobno pokrájenou cibulí a česnekem smažíme na pánvi asi 3 minuty. Pak na minutu

   přidáme nadrcené ořechy. A nakonec tamari. Smažíme opět jen minutku a pak vpravíme tuto náplň do odložených vydlabaných lilků.

2. Pečeme na 200° C asi 20 - 25 minut.

3. V mezičase si připravíme salát. Kuskus zalijeme 100 ml horké vody a necháme pod pokličkou, dokud vodu nenasaje. Bazalku, rajčata a jarní

   cibulky (bílé a světle zelené části) nakrájíme a promícháme s kuskusem.

4. Připravíme si dresink jednoduše smícháním všech přísad.

5. Na upečené lilky navršíme salát a polejem dresinkem.

 

Uložit

Share

Přidat komentář



Prosím, tato skládačka ukáže, zda nejsi robot. Nemusí být přesná.
Pokud tě tato malá hra už nebaví, tak se stačí ZAREGISTROVAT ZDE
 
 
 
 
 
Nejpopulrnj blogy recept