kvetakove kari 1

 

Součástí receptu je kari pasta, kterou je docela obtížné sehnat i v Praze, mají ji v některých arabských a vietnamských obchodech. K jídlu je nejvhodnější přílohou rýže.

 

 

Ingredience (4 porce):

1 lžíce kokosového oleje

1 cibule

1 lžička čerstvého nastrouhaného zázvoru

1 lžička koriandru

1 lžička černé hořčice

2 velké stroužky česneku nasekaného na plátky

1 lžíce kari pasty

2 velké brambory

1 květák

400 ml kokosového mléka

1 hrnek zeleninového vývaru

1 hrnek zeleného hrášku

hrst rozinek

 

Postup:

1. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme dozlatova na kokosovém oleji.

2. K cibuli přidáme zázvor, koriandr, hořčici,česnek, kari pastu a na kostičky nakrájené brambory.

3. Až se kari pasta rozpustí (tak po 3 minutách), příhodíme květák rozebraný na malé růžičky. Dobře promícháme a pak podlijeme kokosovým

   mlékem a vývarem.

4. Vaříme pod pokličkou asi 25 minut. Nakonec přidáme asi na minutu hrášek a rozinky a strouhaný kokos.

 

 

 

Uložit

Share

Přidat komentář



Prosím, tato skládačka ukáže, zda nejsi robot. Nemusí být přesná.
Pokud tě tato malá hra už nebaví, tak se stačí ZAREGISTROVAT ZDE
 
 
 
 
 
Nejpopulrnj blogy recept