rajcatovy chleba prvni

 

Pojmenovala jsem tento chlebíček "italský", protože jsou v něm suroviny, které si s Itálii hodně spojuji - rajčata, bazalka a olivy. Do chleba jsem si připravila domácí rajčatové pyré, což samozřejmě nutné není, ale kdo má dost čerstvých rajčat, ať neváhá.

 

 

Ingredience:

1 1/2 hrnku rajčaového pyré (8 středních rajčat)

4 hrnky celozrnné hladce mleté mouky

2 lžičky kypřicího prášku

1 malá cibule

hrst černých oliv

1/4 hrnku nasekané čerstvé bazalky

1/2 hrnku slunečnicových semínek

1/2 hrnku sójového mléka

1 lžička octa

sůl

 

Postup:

1. Připravíme si domácí rajčatové pyré. Rajčata na horní i spodní straně nakrojíme do kříže, naskládáme do mísy a zalijeme vroucí vodou. Necháme

   ve vodě asi 2 minuty. Potom rajčata propláchneme studenou vodou a sejmeme z nich nožem slupku. Pak je krátce rozmixujeme a propasírujeme

   přes síto.

2. Smícháme mouku, kypřicí prášek, nakrájenou cibuli, olivy, bazalku a semínka.

3. Pak přidáme tekutou část - rajčatové pyré, ocet a mléko. Dochutíme solí a vypracujeme vařečkou těsto.

4. Dáme do chlebíčkové formy a pečeme asi 55 minut na 180° C.

 

Share

Přidat komentář



Prosím, tato skládačka ukáže, zda nejsi robot. Nemusí být přesná.
Pokud tě tato malá hra už nebaví, tak se stačí ZAREGISTROVAT ZDE
 
 
 
 
 
Nejpopulrnj blogy recept