sabdzi 1

 

Říkám si, že ještě pořád není od věci přidat recept na obídek, který pořádně prohřeje. Během zimy ho můj přítel neustále vylaďoval a vylaďoval, až nakonec můžu s klidným svědomím říct, že jsem si tento týden pochutnala na nejlepším sabdží, jaké jsem kdy měla. Základem jsou brambory a směs koření, další zelenina může být podle sezóny. Koření se nesmí odfláknout, jinak chuťový zážitek spadne o dvě příčky níž. Množství je orientační, neb recept je od mistra, který už si nic odměřovat a vážit nepotřebuje :) Pokud budete chtít počet porcí zvětšit, uvařte zvlášť jako přílohu rýži. Nejlépe s kokosovým mlékem.

 

 

Ingredience (4 - 5 porcí):

6 středních brambor

1 červená řepa

asi 6 velkých listů špenátu

půl palice česneku

1 lilek

1 velká bílá cibule

1 velká batáta

400 g uvařené cizrny

(1 balení sójových nudliček)

 

Na dochucení:

1 lžíce sladké papriky

½ lžíce pálivé papriky

1 lžíce semínek černé hořčice

1 lžíce římského kmínu

2 lžíce kari

1 lžička sušeného zázvoru (nebo čerstvý)

špetka černé soli kala namak

rostlinný olej

šťáva z jedné limetky

2 vrchovaté lžíce medu

1/2 lžíce kurkumy

 

Postup:

1. Nakrájíme brambory a řepu na kostičky, špenát a lilek na plátky.
2. Lilek posolíme a necháme vypotit asi 20 minut. Pak otřeme.
4. Sójové nudličky uvaříme podle návodu.
5. Řepu, špenát a brambory důkladně promícháme s kořením (sladká i pálivá paprika, černá hořčice, zázvor, kala namak), olejem

    a česnekem nasekaným na plátky.
6. Vložíme do pekáče a pečeme na 200° C asi půl hodiny.
7. Rozmícháme med, kurkumu a limetkovou šťávu. Směs promícháme s lilkem, cibulí, cizrnou a uvařenými sójovými nudličkami a vše i s omáčkou

   přidáme navrch k pečené zelenině.
8. Pečeme zhruba další hodinu. V průběhu této druhé fáze čtyřikrát celé promícháme.

 

 

Share

Přidat komentář



Prosím, tato skládačka ukáže, zda nejsi robot. Nemusí být přesná.
Pokud tě tato malá hra už nebaví, tak se stačí ZAREGISTROVAT ZDE
 
 
 
 
 
Nejpopulrnj blogy recept