Fazolové šišky

Tisk

fazolove sisky 1

 

Do šišek je potřeba přidat něco zeleného, když už je to jaro. Nemusí to být nutně petržel, která se nám na zahradě tak rozbujela, ale třeba špenát. Ingredience vycházejí z receptu od Country life. Škoda, že jídlo nevypadá tak lákavě, jak by si zasloužilo :)

 

 

Ingredience (asi 2 porce):

190 g červených fazolí v suchém stavu

2 menší brambory (asi 250 g)

100 g celozrnné hladce mleté mouky

1 lžíce plnotučné sójové mouky

hst česrtvě nasekané petržele

3 stroužky česneku

1 lžíce medu

1 lžíce dijonské hořčice

1 lžíce olivového oleje

2 lžičky kari

1 lžčka majoránky

1 lžička koriandru

špetka soli a pepře

hrst strouhanky

 

fazolove 3

 

Postup:

1. Přes noc namočíme fazole a uvaříme je doměkka.

2. Brambory také uvaříme doměkka spolu s majoránkou.

3. Brambory a fazole rozmixujeme dohladka.

4. Přidáme mouky, česnek, med, hořčici, olej a koření.

5. Vytvarujeme 6 válečků o průměru asi 1,5 - 2 cm.

6.  Obalíme válečky trochu ve strouhance, aby byly na povrchu sušší.

7. Potřeme olejem.

8. Pečeme 15 minut na 180° C.