smazena zelenina prvni

 

Jídlo o kterém by moje mamka řekla, že to je "čína". :) To znamená smažená zelenina s rýží. Ale tady je to snad přece jen trochu inovativní s tím burákovým máslem. Hlavně je to něco, co prostě chutná každému a celé je to hotové za 20 minut. Jako přílohu dělám rýži ochucenou strouhaným kokosem, rozinkami a trochou citronové šťávy nebo se speciálním kořením od Sonnentoru.

 

 

Ingredience (2 porce):

1 žlutá paprika

1 červená paprika

1 velký pórek

2 lžíce sezamových semínek

asi 150 g uzeného tofu

1 lžíce sójové omáčky tamari

1 lžíce burákového másla

1 lžička cukru

 

Postup:

1. Zeleninu nakrájíme na plátky, hodíme na pánev spolu se sezamovými semínky a smažíme na oleji 15 minut.

2. Zatím si připravíme omáčku tak, že smícháme sójovou omáčku, burákové máslo a cukr.

3. Na závěr smažení přidáme ještě tak na minutu na menší kousky nakrájené uzené tofu.

4. Promícháme zeleninu a omáčku. Servírujeme s rýží.

Share

Přidat komentář



Prosím, tato skládačka ukáže, zda nejsi robot. Nemusí být přesná.
Pokud tě tato malá hra už nebaví, tak se stačí ZAREGISTROVAT ZDE
 
 
 
 
 
Nejpopulrnj blogy recept