kapusta karbanatky 1 web

 

Co se týče této zimy, nemám na blogu moc receptů se sezónními plodinami. Vypadá to, že jsem si teprve teď všimla, co je za roční období, i když kapustu a zejména tu růžičkovou používám hodně často :). Tak rychle sem s kapustou kadeřavou, dokud je ještě čas. Na karbanátky jsem použila velké listy a zbyla kapustová hlavička, která se může hodit do jiných receptů. Můžeme ji nakrájet na tenčí plátky a opéct v troubě nebo nastrouhat a zasyrova přidat k salátu.

 

Ingredience (4 porce):

1 kapusta (bez vnitřní hlavičky)

1 hrnek hladké mouky (použila jsem půl na půl hrachovou a celozrnnou, ale může být jen obyčejná hladká)

2 hrst drcených nesolených arašíd

70 g rajčatového protlaku

1 lžička římského kmínu

1 lžíce agávového sirupu

strouhanka na obalení

 

Postup:

1. Kapustu rozebereme na listy, omyjeme a odtrhneme od řapíku. Povaříme v osolené vodě asi 5 minut.

2. Nakrájíme na menší kusy a přidáme mouku, arašídy, protlak, kmín a sirup.

3. Vše rozmixujeme a necháme odležet v ledničce asi 20 minut.

4. Vytvarujeme karbanátky a obalíme ve strouhance.

5. Z obou stran opečeme na pánvi.

Share

Přidat komentář



Prosím, tato skládačka ukáže, zda nejsi robot. Nemusí být přesná.
Pokud tě tato malá hra už nebaví, tak se stačí ZAREGISTROVAT ZDE
 
 
 
 
 
Nejpopulrnj blogy recept