marinovane zampiony copy

 

Ideální recept pro milovníky hub (pro mě)! Tentokrát jsme totiž zase RAW, žampiony bez tepelné úpravy mají "houbovatější" chuť než osmažené nebo pečené. Někdo je znalec a ví už dlouho, že tyto houby se dají jíst i zasyrova, prostě jen tak (děti), někdo je ještě větší gurmán(ka) a houby si nakládá do marinády a pak si k tomu upeče batáty a možná ještě navrch přidá kokosové čatní z předminulého receptu. U mě opět padl jeden mýtus, totiž že houby je potřeba tepelně upravovat. U žampionů to neplatí. Ověřeno mnou i mnoha odvážnými vitariány.

 

Marináda na 250g žampionů:

2 lžíce olivového oleje

špetka pepře

1 lžička citrónové šťávy

1 lžíce čersvého tymiánu

 

Postup:

1. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky.

2. Smícháme ingredience na marinádu a ponoříme do ní žampiony. Necháme je marinovat asi 3 hodiny při pokojové teplotě.

Share

Komentáře   

 
0 #1 Lenka 2016-03-02 12:50
Dobrý den,
opravdu jen 2 lžíce oleje? Vy máte na obrázku žampiony pěkně namočené, mě se válí skoro na suchu :o
Lenka
Citovat
 

Přidat komentář



Prosím, tato skládačka ukáže, zda nejsi robot. Nemusí být přesná.
Pokud tě tato malá hra už nebaví, tak se stačí ZAREGISTROVAT ZDE
 
 
 
 
 
Nejpopulrnj blogy recept