Středa, 29 Říjen 2014 15:10

dynove bochankyxxx

 

Ani mě sezóna dýní nemůže minout. Dlouho jsem přemýšlela, co z nich upéct. Naštěstí je to plodina nesmírně variabilní, a tak jsem se rozhodla pustit do těchto bochánků. Inspiroval mě recept v posledním Zajíci v krabici (ale s ním má nakonec společný jen tapiokový škrob a formu :)), který jsem si objednala poprvé a jedním z překvapení byl právě tapiokový škrob. Neměla jsem odvahu úplně s ním nahradit mouku, a tak jsem dala jen trochu, aby posloužil jako kypřidlo. Všechny věci od Zajíce u nás mizí velkou rychlostí, poslední výzvou je kaštanovo-vanilkové pyré a na to se těším nejvíc. Byla jsem překvapená, že krabička byla kompletně bezlepková a beru to jako velké plus.

 

Bochánky se dají jíst samotné nebo s oblíbenou marmeládou. Já jsem si je dala také s povidly, podobnost s buchtami k tomu svádí a je to skvělá volba (samozřejmě). Na dýňové pyré stačí rozpůlit dýni, vydlabat semínka a péct asi 50 minut na 180°C (při píchnutí vidličkou by měla být krásně měkká). Pak rozmixujte a rovnou použijte nebo zamrazte na později.

 

dynove bochanky 2

 

Číst dále: Sladké dýňové bochánky

 

Pondělí, 30 Červen 2014 12:33

jahodovy-s-drobenkou

 

Moje babička mi darovala obří zásobu jahod. Část jsem zmrazila, část jsme snědli jen tak a pořád jsem nebyla schopná najít nějaký nový jahodový koláč, který by mě zaujal. Pak jsem ho konečně objevila tady a úplně poslední várka padla na něj. Moc dobře jsem si vybrala!

 

Číst dále: Jahodový koláč s mandlovou drobenkou a kokosovou šlehačkou

   

Neděle, 08 Červen 2014 00:00

raw dort prvni

 

Když jsem uviděla tyto stránky plné raw dobrot, byla jsem okamžitě rozhodnutá z nich všechno vyzkoušet. První volba padla na mini dortíky s výraznou chutí kokosu, datlí a čokolády. Zajímavý je na nich nulový podíl ořechů, které nahrazují dýňová semínka. Už první vrstva se semínky mi chutnala tolik, že jsem z ní pořád ujídala. Původně je recept určený pro klasickou dortovou formu, podle mých odhadů by ale byl dort moc nízký, a tak jsem se rozhodla použít formu na muffiny.

 

Číst dále: Raw kokosovo-karamelové dortíky

   

Úterý, 29 Duben 2014 08:28

pohankova babovka 1

 

Nejlepší snídaně je pro mě kombinace něčeho sladkého a černého čaje. Tak proč to nespojit v jedno?

 

pohankova babovka 3

 

Číst dále: Pohanková bábovka s čajem Earl Grey

   

Sobota, 22 Březen 2014 18:01

datlove tartaletky prvni

 

Konečně další recept, uf. Tentokrát opět raw, protože jsem zjistila, jak dobrá je kombinace datlí a kustovnice čínské jen tak zasyrova a protože pravidla pro přípravu syrových dezertů jsou jednoduchá - místo mouky se používá nějaký druh ořechů, místo cukru ovocná sladidla nebo prostě jen sušené datle. Vše je potřeba si trochu naplánovat a dát tyto suroviny namočit a pak chladit, ale pak už je to jenom o troše mixování a míchání a hned je hotovo.

 

A proč že se vitariáni otravují s namáčením ořechů? V ořeších a semínkách se ve vodě probudí enzymy a ve výsledku tak značně znásobí svůj výživný potenciál. S namočeným sušeným ovocem se mnohem lépe pracuje, je hned umixované.

 

Pozor! Mám taky FACEBOOK, kterému se věnuju o trochu víc než blogu, a proto se vyplatí mě tam sledovat, hm?

Číst dále: Kešu tartaletky s datlovou náplní

   

Strana 2 z 4

 
 
 
 
 
Nejpopulrnj blogy recept