makovec 03 copy

 

Vypadá to, že červená řepa je u nás doma hitovkou letošního podzimu, spolu s dýní, která je už tradiční a někdy brzy se tu, doufám, objeví. V makovci je samozřejmě možné řepu vynechat a užívat si ho jen s hruškovým krémem, ale samotný makovec je pak o něco sušší. Nebo naopak můžeme zapomenout na krém. Dezert možná není úplně fotogenický, ale je rychle hotový a dobře se s ním za oknem kouká, jak venku padá listí a fouká vítr. Krém dejte navrch těsně pře podáváním.

 

 

Makovec:

1 hrnek rostlinného mléka

1 hrnek mletého máku

1/2 hrnku třtinového cukru

2 hrnky jemných ovesných vloček

1 velká červená řepa

1/4 hrnku rostlinného oleje

1/2 balíčku kypřícího prášku

 

Postup:

1. Chvíli povaříme společně mléko, mák a cukr. Necháme vychladnout.

2. Oloupeme a nastrouháme řepu.

3. Ovesné vločky smícháme s kypřicím přáškem, řepou, makovou směsí a olejem.

4. Směs dáme do vymazané a vysypané formy. Pečeme na 180°C asi půl hodiny.

 

Hruškový krém:

1 malá hruška

2 lžičky kukuřičného škrobu

1 lžička medu

1 lžička citronové šťávy

 

Postup:

1. Na lžíci vody povaříme doměkka oloupanou a na malé kousky nakrájenou hrušku. Asi deset minut.

2. Přidáme k ní citronovou šťávu, škrob a med a rozmixujeme.

3. Potřeme krémem makovec.

 

 

Share

Přidat komentář



Prosím, tato skládačka ukáže, zda nejsi robot. Nemusí být přesná.
Pokud tě tato malá hra už nebaví, tak se stačí ZAREGISTROVAT ZDE
 
 
 
 
 
Nejpopulrnj blogy recept