rebarborovy kolac copy

 

S cílem vyzkoušet letos plodiny, které jsem dříve opomíjela, mi doma skončila i rebarbora. Ochutnala jsem ji zasyrova a zjistila, jak moc je kyselá. S nepříliš velkým očekáváním jsem tedy do koláče dala zrovna to, co jsem měla po ruce a ono to dopadlo dobře. Naštěstí jsem zjistila, že recept neuveřejňuju ve chvíli, kdy rebarbora zrovna mizí z pultů, bude se objevovat ještě v první půli června, tak neváhejte.

 

 

Ingredience:

4 stonky rebabory

asi 150 - 200 g jahod

1 hrnek pohanky

2 lžíce chia ořechů (na chvíli namočené ve vodě)

150 ml zakysané smetany

1/4 kostky másla

1/2 hrnku třtinového cukru

špetka skořice

 

Postup:

1. Uvaříme pohanku s vodou v poměru 1:1,5. Vaříme asi 3 minuty a pak necháme půl hodiny odležet, aby pohanka vsákla

    všechnu vodu.

2. Odkrojíme oba konce rebabory (hlavně ten rozvětvený konec) a oškrábeme povrch. Očístíme jahody. Rebarboru i jahody

    nakrájíme na malé kousky.

3. Pohanku rozmáčkáme či rozmixujeme (nemusí být úplně dohladka). Polovinou vymažeme formu na koláč. Druhou polovinu si

    prozatím odložíme.

4. Rozputíme máslo. Potom ho smícháme s cukrem a zbylou pohankou.

5. Směs přidáme k rebaboře a jahodám. Přídáme smetanu, chia ořechy a skořici. Směs promícháme a dáme do formy.

6. Pečeme na 180° C asi 45 minut. Přes noc necháme chladit v lednici.

 

 

Share

Přidat komentář



Prosím, tato skládačka ukáže, zda nejsi robot. Nemusí být přesná.
Pokud tě tato malá hra už nebaví, tak se stačí ZAREGISTROVAT ZDE
 
 
 
 
 
Nejpopulrnj blogy recept