piskoty 1

 

Po dlouhé době jsem opět zpět. Tentokrát s novým notebookem, který má lepší grafiku. A tak jsem si mohla s hrůzou prohlédnout starší fotky se zelenou barvou vyladěnou do extra jedovatého odstínu, který jsem vytvářela na svém starém zasloužilém stroji. Tak co už. Moje nespokojenost s fotkami pokračuje, ale tentokrát jsem mimořádně spokojená s receptem. Na tyto piškoty (nebo sušenky) jsem použila kokosovou mouku z balíčku bezlepkových muk, o kterých jsem psala na faceboooku. Samozřejmě je možné vyloučit z receptu hladkou mouku a do těsta dát jen kokosovou, ale pak je těsto drobivější.

 

 

Ingredience:

1 vrchovatá lžíce mletého lněného semínka + 3 lžíce vody

1 hrnek kokosové mouky

1/2 hrnku hladké mouky

2/3 hrnku třtinového cukru

1 lžíce citrónové kůry

1 lžička kypřicího prášku

1 hrnek rýžového mléka

50 g kokosového oleje

1 lžíce citrónové šťávy hrst rozinek

 

Postup:

1. Nejprve si připravíme pojidlo z mletého lněného semínka. Smícháme ho s vodou a počkáme, až se voda do semínka vstřebá (je zapotřebí asi jedna hodina).

2. Smícháme sypké ingredince, přidáme k nim tekuté, gel ze lněného semínka a rozinky a vypracujeme těsto.

3. Těsto rozdělíme do dvou malých nízkých bochánků (asi 3 - 4 cm vysoké).

4. Pečeme na 180° C 45 minut.

5. Necháme vychladnout a pak bochánky nakrájíme na plátky.

6. Plátky pečeme ještě jednou, asi 15 minut na 180° C.

Uložit

Share

Přidat komentář



Prosím, tato skládačka ukáže, zda nejsi robot. Nemusí být přesná.
Pokud tě tato malá hra už nebaví, tak se stačí ZAREGISTROVAT ZDE
 
 
 
 
 
Nejpopulrnj blogy recept