dynove bochankyxxx

 

Ani mě sezóna dýní nemůže minout. Dlouho jsem přemýšlela, co z nich upéct. Naštěstí je to plodina nesmírně variabilní, a tak jsem se rozhodla pustit do těchto bochánků. Inspiroval mě recept v posledním Zajíci v krabici (ale s ním má nakonec společný jen tapiokový škrob a formu :)), který jsem si objednala poprvé a jedním z překvapení byl právě tapiokový škrob. Neměla jsem odvahu úplně s ním nahradit mouku, a tak jsem dala jen trochu, aby posloužil jako kypřidlo. Všechny věci od Zajíce u nás mizí velkou rychlostí, poslední výzvou je kaštanovo-vanilkové pyré a na to se těším nejvíc. Byla jsem překvapená, že krabička byla kompletně bezlepková a beru to jako velké plus.

 

Bochánky se dají jíst samotné nebo s oblíbenou marmeládou. Já jsem si je dala také s povidly, podobnost s buchtami k tomu svádí a je to skvělá volba (samozřejmě). Na dýňové pyré stačí rozpůlit dýni, vydlabat semínka a péct asi 50 minut na 180°C (při píchnutí vidličkou by měla být krásně měkká). Pak rozmixujte a rovnou použijte nebo zamrazte na později.

 

dynove bochanky 2

 

 

Ingredience (asi 10 malých bochánků):

2 1/2 hrnku celozrnné jemně mleté pšeničné mouky

2 lžičky tapiokového škrobu

1/2 lžičky skořice

1/2 lžičky mletého zázvoru

špetka soli

1 lžíce lněného semínka

3/4 hrnku ovesného mléka

1 hrnek dýňového pyré

1/2 hrnku slunečnicového oleje

5 lžic medu

1/2 hrnku rozinek

 

Postup:

1. Klasicky smícháme v jedné misce sypké ingredience (mouka, škrob, skořice, zázvor, sůl, semínka) a v druhé tekuté (mléko, pyré, olej, med).

2. Spojíme obě složky k sobě a přimícháme rozinky.

3. Vznikne ještě poměrně mokré těsto, proto si pomoučíme ruce a vytvarujeme bochánky, které taky lehce pomoučíme.

4. Dáme na plech a pečeme 35 minut na 180° C.

 

 

 

 

Share

Přidat komentář



Prosím, tato skládačka ukáže, zda nejsi robot. Nemusí být přesná.
Pokud tě tato malá hra už nebaví, tak se stačí ZAREGISTROVAT ZDE
 
 
 
 
 
Nejpopulrnj blogy recept