jahodovy-s-drobenkou

 

Moje babička mi darovala obří zásobu jahod. Část jsem zmrazila, část jsme snědli jen tak a pořád jsem nebyla schopná najít nějaký nový jahodový koláč, který by mě zaujal. Pak jsem ho konečně objevila tady a úplně poslední várka padla na něj. Moc dobře jsem si vybrala!

 

 

Drobenka:

2 lžičky kokosového oleje

4 lžičky rostlinného mléka

5 lžiček třtinového cukru

1/2 hrnku celozrnné mouky

1/4 hrnku nahrubo nasekaných mandlí

 

Těsto:

3/4 hrnku celozrnné mouky

1/2 lžičky kypřicího prášku

špetka soli

1/4 hrnku kokosového oleje

1/3 hrnku třtinového cukru

6 lžiček teplého rostlinného mléka

asi 200 g na plátky nakrájených jahod

 

Kokosová šlehačka:

165 ml kokosového mléka (chlazeného přes noc v lednici)

1/2 lžičky třtinového cukru

1/2 lžičky vanilkového extraktu

 

Postup:

1. Připravíme si drobenku - v malém kastrůlku zahřejem kokosový olej a mléko. Až se olej rozpustí, odložíme stranou. V misce smícháme cukr,

    mouku a nasekané mandle. Přilejeme směs oleje a mléka a promícháme do drobečkovité směsi.

2. V další misce smícháme přísady na těsto a vlejeme do vymazané a vysypané malé formy.

3. Na těsto položíme nakrájené jahody a na ně navršíme drobenku.

4. Pečeme na 180° C 40 - 45 minut.

5. Kokosovou šlehačku připravíme jednoduše. Přes noc by měla ztuhnout v ledničce. Z konzervy tak opatrně vydlabeme ztuhlé mléko, na dně bude

    ještě trocha tekutiny, kterou můžeme použít na něco jiného, třeba na smoothie. Přidáme cukr a vanilkový extrakt a šleháme asi 1 - 2 minuty.

 

Share

Přidat komentář



Prosím, tato skládačka ukáže, zda nejsi robot. Nemusí být přesná.
Pokud tě tato malá hra už nebaví, tak se stačí ZAREGISTROVAT ZDE
 
 
 
 
 
Nejpopulrnj blogy recept