raw dort prvni

 

Když jsem uviděla tyto stránky plné raw dobrot, byla jsem okamžitě rozhodnutá z nich všechno vyzkoušet. První volba padla na mini dortíky s výraznou chutí kokosu, datlí a čokolády. Zajímavý je na nich nulový podíl ořechů, které nahrazují dýňová semínka. Už první vrstva se semínky mi chutnala tolik, že jsem z ní pořád ujídala. Původně je recept určený pro klasickou dortovou formu, podle mých odhadů by ale byl dort moc nízký, a tak jsem se rozhodla použít formu na muffiny.

 

 

12 kusů

 

Spodní semínková vrstva:

1 3/4 dýňových semínek

1/2 hrnku strouhaného kokosu

1/2 hrnku datlí

3 lžičky nepraženého kakaa

3 lžičky agávového sirupu

 

Střední tahini-karamelová vrstvat:

2 1/2 hrnku datlí

1/2 hrnku tahini

1/4 hrnku panenského kokosového oleje

 

Vrchní čokoládová vrstva:

1/3 hrnku panenského kokosového oleje

1/4 hrnku agávového sirupu

1/4 hrnku nepraženého kakaa

1 lžička vanilkového extraktu

 

Postup:

1. Dýňová semínka namočíme asi na tři hodiny.

2. Semínka slijeme a rozmixujeme je jako první. Pak přidáme ostatní ingredience na spodní vrstvu (strouhaný kokos, datle, kakao, agávový sirup) a

    znovu vše rozmixujeme. Vtlačíme na dno formy na muffiny.

3. Rozmixujeme datle, tahini a kokosový olej na střední vrstvu a přidáme na spodní semínkovou vrstvu.

4. Uložíme do ledničky a necháme chladit přes noc.

5. V poslední fázi promícháme ingredience na vrchní vrstvu (kokosový olej, agávový sirup, kakao, vanilkový extrakt).

6. Uchováváme v ledničce.

 

Share

Přidat komentář



Prosím, tato skládačka ukáže, zda nejsi robot. Nemusí být přesná.
Pokud tě tato malá hra už nebaví, tak se stačí ZAREGISTROVAT ZDE
 
 
 
 
 
Nejpopulrnj blogy recept