datlove tartaletky prvni

 

Konečně další recept, uf. Tentokrát opět raw, protože jsem zjistila, jak dobrá je kombinace datlí a kustovnice čínské jen tak zasyrova a protože pravidla pro přípravu syrových dezertů jsou jednoduchá - místo mouky se používá nějaký druh ořechů, místo cukru ovocná sladidla nebo prostě jen sušené datle. Vše je potřeba si trochu naplánovat a dát tyto suroviny namočit a pak chladit, ale pak už je to jenom o troše mixování a míchání a hned je hotovo.

 

A proč že se vitariáni otravují s namáčením ořechů? V ořeších a semínkách se ve vodě probudí enzymy a ve výsledku tak značně znásobí svůj výživný potenciál. S namočeným sušeným ovocem se mnohem lépe pracuje, je hned umixované.

 

Pozor! Mám taky FACEBOOK, kterému se věnuju o trochu víc než blogu, a proto se vyplatí mě tam sledovat, hm?

 

Korpus (2 formy na tartaletky):

1/2 hrnku kešu ořechů

1 lžička kokosového oleje

1 lžička agávového sirupu

 

Náplň:

100 g datlí

2 lžíce kustovnice čínské/goji

(1 lžička chia semínek namočených do 2 lžic vody)

špetka skořice

1 lžička sušené meduňky

 

tartaletky goji copy

 

 

Postup:

1. Namočíme kešu ořechy, datle a goji na několik hodin. Pokud použijeme chia semínka, stačí je namočit na hodinu.

2. Po namočení a slití kešu ořechů je rozmixujeme do hladkého těstíčka a smícháme s kokosovým olejem a agávovým sirupem.

3. Ořechové těsto natlačíme do formy na tartaletky (použila jsem formu o průměru asi 9 cm) a dáme chladit do lednice, asi na

    dvě hodiny.

4. Po fázi chlazení přichází vyklopení korpusu z formy. Pokud nejde vyklopit, vyloupneme opatrně lžičkou. Když se těsto někde

   natrhne, vůbec to nevadí, půjde dobře opravit.

5. Připravíme si náplň - rozmixujeme datle a goji, přimícháme chia semínka, skořici, meduňku.

6. Náplň vlijeme na korpus. Navrch můžeme přidat další ovoce.

 

Share

Přidat komentář



Prosím, tato skládačka ukáže, zda nejsi robot. Nemusí být přesná.
Pokud tě tato malá hra už nebaví, tak se stačí ZAREGISTROVAT ZDE
 
 
 
 
 
Nejpopulrnj blogy recept