hruskove muffiny 2 copy

 

Letošní zimu jsem příliš omámená červenou řepou a dýní, obojí kupuju pořád dokola, používám na slano i na sladko, ale konečně došel čas i na hrušky. I když hrušky v muffinech nejsou výrazné, dávají těstu příjemnou konzistenci. Tyhle muffiny mají "charakter", jak jsem si poslechla, díky čerstvému zázvoru. Jak je mým zvykem, recept je velmi jednoduchý a bez výčitek svědomí ho můžou péct i ti, kterým začalo zkouškové období.

 

 

Na 12 muffinů:

1 hrnek hladké špaldové mouky

1 hrnek jemných ovesných vloček

1 hrnek najemno nadrcených lískových ořechů + 1/4 hrnku na posypku

1 lžíce plnotučné sójové mouky

1 lžíce namletých lněných semínek

asi 1 cm nastrouhaného čerstvého zázvoru

1 vrchovatá lžíce perníkového koření

3 malé hrušky

1 hrnek sójového mléka

asi 7 lžic medu

 

Postup:

1. Necháme lněná semínka chvíli namočená v 1 lžíci vody.

2. Smícháme mouky, vločky, 1 hrnek ořechů, lněná semínka, perníkové koření a zázvor.

3. Oloupeme hrušky a nastrouháme na struhadle  (ta největší oka).

4. Ohřejeme na mírném plameni mléko a přidáme med. Když se rozpustí, přidáme nastrouhané hrušky a promícháme.

5. Hruškovou směs spojíme se sypkou částí a a pořádně promícháme.

6. Naplníme formu na muffiny (vyloženou papírovými formičkami) a vrch muffinů posypeme zbytkem nadrcených lískových

    ořechů.

7. Pečeme na 180° C 30 minut.

 

 

Share

Přidat komentář



Prosím, tato skládačka ukáže, zda nejsi robot. Nemusí být přesná.
Pokud tě tato malá hra už nebaví, tak se stačí ZAREGISTROVAT ZDE
 
 
 
 
 
Nejpopulrnj blogy recept