kulicky a svarak copy

 

Ani tady samozřejmě nemohlo chybět vánoční cukroví. Tak jsem si řekla, že budu tradiční rodinný reportoár inovovat a zkusím to letos bez bílého cukru a mléčných výrobků. Moje alternativní perníčky a ořechové rolky jsou sice fajn, ale přece jenom až napotřetí jsem opravdu spokojená. Inspiraci na kávové kuličky mi tentokrát nepřinesl zahraniční web, ale česká veganská internetová kuchařka, i když na první pokus jsem měla po ruce opravdové máslo. Poměry mi vyšly malinko jinak než v původním receptu. Cukroví je zapotřebí moc dlouho neuchovávat.

 

Na druhé fotce je svařák, recept asi každý zná, tak si dovolím jen malý tip. Je výborný s kouskem rozmarýnu.

 

 

Ingredience:

5 lžiček instantní kávy

200 g čokolády na vaření

250 g sušenek

100 g másla (nebo rostlinné varianty)

strouhaný kokos, mleté ořechy

 

Postup:

1. Kávu zalijeme 50 ml vroucí vody. Přidáme sušenky rozdrcené jakýmkoliv vhodným způsobem, pořádně promícháme a až

    sušenky nasáknou ještě jednou podrtíme, aby byla směs co nejjemnější.

2. Rozpustíme máslo. Čokoládu nalámeme na menší kousky a rozpustíme ve vodní lázni.

3. Máslo a čokoládu přidáme ke směsi kávy a sušenek.

4. Necháme vychladnout a vypracujeme těsto.

5. Těsto dáme do ledničky a necháme odležet asi půl hodiny.

6. Vypracujeme kuličky a obalujeme je v mletých ořeších nebo strouhaném kokosu.

 

 

Share

Přidat komentář



Prosím, tato skládačka ukáže, zda nejsi robot. Nemusí být přesná.
Pokud tě tato malá hra už nebaví, tak se stačí ZAREGISTROVAT ZDE
 
 
 
 
 
Nejpopulrnj blogy recept